Sestre iz Trebinja Olja Šmrkić i Nataša Žerajić upisale su nove pobjede na trećem Internacionalnom bokserskom kup Novog Sada "Memorijal Dušan Božanić Tredža".

sestre zerajic

One su nastupile u kategoriji seniorki za ekipu Novog Sada i još jednom opravdale reputaciju neprikosnovenih boraca i u boksu. Nataša  je bila bolja od Slovenke Olje Jabločnik, a Olja je savladala Sanelu Jovanović iz BK "Soko" sa Uba.

- Odlukom rukovodstva bokserskog i kik bokserskog kluba Leotar Olja i Nataša trenutno nastupaju za Novi Sad. Nažalost, nerazumijevanjem opštinske vlasti bokseri Leotara nemaju podršku nadležnih, te su im uskraćena i sredstva koja im kao klubu pripadaju na godišnjem nivou. Klub je odlučio zbog svega navedenog, da članovi kluba mogu nastupati za druge klubove u BiH i van nje, a sve sa ciljem da talenti iz Trebinja ne ispaštaju, izgrađuju svoja imena u svijetu ovog sporta - rekao je trener Leotara Maksim Bošković.

I pored teškoća u funkcionisanju u Trebinju se žestoko trenira, a kvalitet dokazuju na svim borilištima na području bivše države.

- Naši ciljevi su jasni i u budućem periodu nastojaćemo da napravimo što više dobrih rezultata u boksu. Olja i Nataša su bile kao i uvijek dobre. Treninzi su bili kratki, ali iscrpni, te smo u Novi Sad došli pripremljeni. Siguran sam da će i ostali takmičari koji svakodnevno treniraju u našem klubu krenuti stopama Olje i Nataše - rekao je Bošković