Povodom obilježavanja Međunarodnog dana invalida gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, primio je danas u Gradskoj upravi predstavnike udruženja i organizacija koja se bave pitanjima osoba sa invaliditetom.

gradska administracija trebinje

Sastanku sa gradonačelnikom prisustvovao je i predsjednik koordinacionog Odbora invalidskih organizacija Republike Srpske, Zoran Dobraš.

Ovim povodom gradonačelnik Trebinja rekao je za javnost da je prijem organizovan s ciljem da se saslušaju problemi sa kojima se osobe s invaliditetom susreću u Gradu Trebinju. On je ocijenio da su problemi sa kojima je danas upoznat veoma složeni, ali i da je djelovanje Gradske administracije po pitanju riješavanja problema osoba sa invaliditetom pozitivno ocijenjeno od strane predstavnika invalidskih organizacija sa kojima se danas sastao.

„Prema današnjim saznanjima neke stvari ćemo morati poboljšati u idućoj godini, prije svega tu su izdvajanja za ovu kategoriju. Rekao sam jučer na okruglom stolu, organizovanom povodom Međunarodnog dana invalida, da je dužnost svake lokalne zajednice, pa i Administrativne uprave Trebinje, da obezbijedi sredstva za nesmetan rad ovih organizacija, kao i za život ovih ljudi, koliko je to maksimalno moguće, te da to bude doprinos zajednice u socijalnoj stimulaciji lica sa invaliditetom“, istakao je gradonačelnik Trebinja.

On je dodao da je uvijek spreman da izađe u susret i pomogne ovoj kategoriji. „Vrata administracije i moga kabineta su za osobe sa invaliditetom uvijek otvorena, a Gradska uprava će učiniti sve što je moguće da se problemi tih ljudi rješavaju.“

Predsjednik koordinacionog Odbora invalidskih organizacija RS, Zoran Dobraš, zahvalio se gradonačelniku Trebinja na prijemu, ali i na razumijevanju koje je gradonačelnik danas iskazao za probleme osoba sa invaliditetom. Kako je rekao, gradonačelnik Vučurević je i ranije imao razumjevanja za pipadnike ove kategorije.

„Zadovoljstvo mi je što je gradonačelnik našao vremena da ga upoznamo sa našim problemima, ali i sa našim željama i stremljenjima. Grad Trebinje ima veliko razumijevanje za potrebe osoba sa invaliditetom i mislim da će u saradnji sa Gradskom administracijom Trebinje doći do značajnog poboljšanja položaja ove kategorije“, zaključio je Dobraš nakon sastanka.