Dom učenika u Trebinju, zahvaljujući Vladi Republike Srpske, gradu Trebinju, te privrednim kolektivima sa ovog područja, prethodnih godina radi uspješno i doprinosi razvoju grada, rekao je direktor ovog doma Jovo Grujičić.

dom ucenika trebinje

Grujičić je na obilježavanju krsne slave ove ustanove - Vavedenje presvete Bogorodice, rekao da Dom učenika ovu godinu završava pozitivnim finansijskim rezultatima, te da se po uslovima i smještajnim kapacitetima može svrstati u jednu od organizovanijih ustanova u Srpskoj.

On je podsjetio da je ove godine u objekat uloženo 40.000 KM i da su izmirene sve obaveze prema radnicima i dobavljačima, te da sa kapacitetom od 200 mjesta, odnosno 20 soba, pruža usluge, ne samo učenicima, već u ljetnom periodu sportistima iz zemlje i inostranstva.

"Veliku podršku imamo od Ministarstva porodice, omladine i sporta, koje nam kroz ljetnu školu sporta omogućava da ljeti radimo tri mjeseca sa popunjenim kapacitetima, što nam mnogo znači za uspješan i pozitivan rad", kaže Grujičić i dodaje da ne izostaju ni podrška "Elektroprivrede Republike Srpske" i "Hidroelektrana na Trebišnjici" /HET/, koje su ove godine donirale oko 6.000 KM, što je utrošeno za linije za podjelu hrane.

Ističući dobru saradnju sa gradskom administracijom, Grujičić je napomenuo da je grad Trebinje, pored redovnog granta od 58.000 KM, obezbijedio i dodatna sredstva od 16.000 KM koja su utrošena za rekonstrukciju dijela Doma.

Grujičić je podsjetio da je trenutno u Domu smješteno 20 učenika sa područja istočne Hercegovine, izražavajući nadu da će taj broj narednih godina biti povećan, uvođenjem novih smjerova u trebinjskim srednjim školama.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da će i sljedeće godine uz redovan grant za Dom učenika biti izdvojeno dodatnih 20.000 KM, te da će gradska administracija pomoći da se klimatizuju sve sobe u domu.

Dom učenika Trebinje je vaspitno - obrazovna ustanova u kojoj su za redovne učenike iz susjednih opština koji pohađaju trebinjske srednje škole obezbijeđeni smještaj i ishrana, te uslovi za učenje, za sportske i vannastavne aktivnosti, kao i domska biblioteka. Dom je u potpunosti renoviran, a sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sa kupatilima u svakoj sobi.

Cijena ishrane i smještaja je 75 KM mjesečno, a smještaj je besplatan za djecu poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.