Herceg-Novi: Sportski vikend uz fudbal i karate

Autor: Zdravko Šakotić Foto: Zdravko Šakotić
TREBINJELIVE 02. 12. 2013. - 9:18h

Obilježavajući 24 godine postojanja firme “Megatron“ njen vlasnik Dragan M. Šakotić, rodom iz  Orovca kod Trebinja koji je i predsjednik i trener Karate kluba „Jadran“ iz Herceg-Novog, te potpredsjednik Karate saveza Crne Gore, na svečanosti povodom dana svoje kompanije saopštio je da će mladog karate reprezentativca Crne Gore, Danila Lučića iz KK „Onogošt“ (Nikšić),  stipendirati za školovanje i sportsko unapređenje u novoj godini.

dragan sakotic i Vladimir Mrvaljevic herceg novi

Šakotić je u svom obraćanju kazao da je njemu kao sportskom radniku i funkcioneru veoma bitno da su sportisti dobri učenici i studenti, te da je najvažnije da se formiraju kao ličnosti i da postanu korisni članovi društva.

Karate klub „Jadran“ koji postoji 21 godinu do sada je imao 24 studenta i sa diplom je već njih 21  takmičar. I ostali članovi kluba su dobri đaci jer slabim učenicima nema mjesta u „Jadranu“ bez obzira što su to dobri borci na tatamiju.

O doprinosu Dragana Šakotića karate sportu preko „Jadrana“ i Karate saveza Crne Gore, a posebno u uspješnom organizovanju Balkanskog prvenstva i Regionalnog prvenstva Evrope, govorio je Vladimir Mrvaljević, predsjednik karate Saveza Crne Gore. On je ujedno, od strane Karate saveza CG, uručio Draganu Šakotiću majstorsko priznanje „Peti Dan“.

Na svečanosti u „Fiamanti“  za najboljeg mladog takmičara „Jadrana“ proglašen je Matija Mijušković. Važno je istaći  i da je među brojnim zvanicama bio i  selektor karate reprezentacije Crne Gore Dragoljub Fatić.

Fudbalski turnir u sedmici „Sporta i biznisa“

sedmica sporta i biznisa

Takođe, povod sedmice „Sporta i biznisa“, u Bijeloj je organizovan turnir u malom fudbalu. Organizatori su bili Udruženje sportskih novinara Crne Gore, Skupština opštine Herceg-Novi i preduzeće „Megatron“. Učestvovale su tri ekipe  sa imenima organizatora.

Na prvom mjestu je  završila ekipa „Sportskih novinara“ koja je pobijedila kolege iz „Opštine“ 6:2 i „Megatron“ 8:4. U utakmici za drugo mjesto  „Megatron“ je bio bolji od „Opštine“ 3:2.

Prvo mjesto za ekipu „Sportskih novinara“ su osvojili: Zdravko Gavrilović,  Todor Brajković, Ivan Ivanović, Vlado Perović, Igor Šuković i Tina Malesija.

Za „Megatron“ su igrali: Siniša Hasanović, Mišo Šakotić, Ivan Peulić, Alen Crnovršanin, Milan Radović, Medin Kujović, Almedin Šipka i Dušan Todorović.

Za ekipu „Opštine“ su nastupali: Dejan Mandić, Vlado Mračević, Miloš Matković, Milorad Dabović, Nebojša Vasović i Zoran Bijelić.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja