Prilikom dvodnevne posjete prestonici Republike Srbije, Gradu Beogradu, gradonačelnik Trebinja se protekle nedjelje sastao sa članovima Udruženja Trebinjaca - Beograd.

gradonacelnik vucurevic sa clanovima udruzenja trebinjaca beograd

Sastanak je održan s ciljem promocije Trebinja u Srbiji i regionu, ali i radi prezentovanja Trebinja inostranim investitorima sa kojima je ovo udruženje u kontaktu, obzirom da se među članovima udruženja nalazi veliki broj uglednih ljudi porijeklom iz Trebinja, uglavnom cijenjenih stručnjaka iz oblasti nauke, privrede, ekonomije, kulture.

Sastanku je prisustvovalo dvadeset istaknutih članova udruženja, na čelu sa predsjednikom Božom Glogovcem. Dogovoreno je da Udruženje Trebinjaca intenzivira svoj angažman na polju promocije našeg grada, te da trebinjski potencijal postane predmet kontinuiranog i aktivnog promovisanja kako u Srbiji, tako i u regionu, u svim domenima u kojima pomenuto udruženje djeluje.

Pored sastanka sa članovima Udruženja Trebinjaca, gradonačelnik Trebinja je u Beogradu prisustvovao i svečanom obilježavanju Dana kulture Kosovske Mitrovice koji je organizovala Gradska opština Voždovac.

Proslavi su prisustvovale brojne zvanice i predstavnici vlasti, a ovom prilikom gradonačelnik Trebinja se obratio prisutnima čestitajući Dan kulture Kosovske Mitrovice i ukazujući na važnost kontinuiranog održavanja kulturnih i istorijskih veza.