U Herceg-Novom je sve spremno za početak tradicionalnog fudbalskog kampa Fudbalskog kluba „Partizan“ iz Beograda, koji će se od 8. do 21. januara održati na terenima Sportskog centra u Sutorini kojim gazduje FK „Obilić“ i terenima FK Igalo, rečeno je na prezentaciji fudbalskog kampa crno-belih, koja je održana u Herceg-Novom.

herceg novi  prezentacija partizanovog kampa

Učesnici prezentacije su bili direktor marketinga beogradskog kluba Snežana Filipović, predsjednik Opštine Dejan Mandić i direktor marketinga FK „Obilić“ Milica Lučić. Moderator je bila Biljana Obradović, pr Partizana.

Po riječima Filipovićke, Partizanova fudbalska škola poslije Ajaksa je najbolja u Evropi i čast je biti njen polaznik. Do sada je, kako kaže ona, škola bila organizovana tokom ljeta i zime na Kopaoniku i Zlatiboru, kao i u destinacijama van Evrope, a tradicionalno svakog januara već četiri godine ova škola radi u Igalu.

Saradnici su Skupština opštine Herceg-Novi i klubovi iz ovog grada, a ovog puta tehnički nosilac je FK „Obilić“. U obraćanju novinarima, Filipovićka je naglasila da će polaznici škole koja će raditi u dvije smjene, od 8. do 14. i od 14. do 21. januara, biti godišta 1999. i mlađa iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

„Našim boravkom u Herceg-Novom, u dva navrata, i razgovorima sa nadležnima u Opštini i u FK „Obilić“ koji je nosilac tehničkog dijela posla, na raspolaganju imamo tri-četiri terena, kao i zatvorene balone, a u slučaju lošeg vremena i novoizgrađeni hotel. U kampu će raditi poznati stručnjaci iz Partizana, a rukovodilac kampa će biti legenda Partizana Momčilo Vukotić. Sve informacije o uslovima učešća na kampu zainteresovani mogu dobiti u marketingu Partizana u Beogradu, odnosno u Obiliću u Herceg Novom“, kazala je Filipovićka i naglasila da je dosadašnjim pripremama u potpunosti zadovoljna, te da će u narednih četrdesetak dana, koliko je ostalo do početka, intenzitet rada biti pojačan u cilju da polaznici i njihovi roditelji, odnosno klubovi, budu zadovoljni.

„Cilj je da se pronađu novi Partizanovi asovi koji će proslaviti kako klub, tako i sredine iz kojih potiču“, zaključila je Snežana Filipović.

U ime Obilića Milica Lučić je kazala da je ovo mlad klub, ali da kao onaj koji dolazi iz male sredine ima čast da sarađuje sa gigantom kakav je Partizan. „Ovim i naša djeca dobijaju priliku da vide kako se radi i da nešto nauče o sportu kojim žele da se bave. Ovim projektom dajemo šansu svim talentima da možda kroz dobar rad dobiju priliku da postanu članovi velikog kluba i reprezentativci“, kazala je Lučić.

U ime SO Herceg-Novi, koja je jedan od partnera projekta, gradonačelnik Dejan Mandić je rekao da ovaj kamp i saradnja sa Partizanom nije samo dobra promocija sporta i mogućnosti grada, već i promocija turizma. „Partizan je sportska institucija i mi nismo željeli da ponudu koja nam je stigla propustimo, zato se mi iz lokalne uprave i sve sportske strukture grada koje se odnose na fudbal, zalažemo da ova škola bude u Herceg-Novom, i sve ćemo učiniti da ovaj projekat bude sastavni dio razvoja grada u budućnosti“, kazao je Mandić.

Generalni konzul Republike Srbije Vesna Lalić takođe je prisustvovala konferenciji, kao i fudbaler Miloš Jojić koji je naglasio da je i on prije desetak godina fudbalsku karijeru započeo u jednom ovakvom kampu i da su okupljanje i druženje fudbalu u čast divna prilika da se afirmišu mladi talenti, željni znanja i slave.