Sezona grijanja u trebinjskim osnovnim i srednjim školama već je počela, a učionice su, kako kažu direktori škola za "Radio Trebinje", tople. grejna sezona trebinje

Direktor Osnovne škole "Jova Jovanović Zmaj", Darko Jegdić, kaže da su se dolaskom hladnog vremena učionice u centralnoj i područnim školama u Lastvi i Dražindolu dovoljno zagrijane shodno obezbijeđenim sredstvima za nabavku energenata. On dodaje da su radijatori dotrajali te da iz tih razloga grijanje nije maksimalno.

Srednja Tehnička škola Trebinje ove godine je zadužena ispred tri srednje škole za održavanje kotla i grijanje srednjoškolskog centra. Prema riječima direktora te obrazovne ustanove, Nebojše Rudakijevića, nabavljene su dovoljne količine uglja i  učionice su zagrijane. On ističe i da nema primjedbi ni od učenika ni od strane nastavnika, te da se učionice podjednako griju u obje smjene.

Prema riječima Dragana Mrdića, direktora Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški", zbog kvara na školskom vodovodu juče nije bilo grijanja u drugoj smjeni. Kvar je sinoć otklonjen i učionice se griju kao ranijih godina, ali je problem, kako kaže Mrdić, u lošoj drvenariji.

Mišo Pešić, direktor Osnovne škole "Vuk Kardžić", kaže da je od juče pojačano grijanje i u centralnoj i u područnoj školi u Petrovom polju. On dodaje da se učionice griju u prva četiri časa u obje smjene, nakon čega radijatori ostaju topli po nekoliko sati.

Redovno grijanje je i u državnom vrtiću "Naša radost".