U prostorijama Crvenog krsta Trebinje večeras je organizovano gradsko takmičenje iz poznavanja opasnosti od mina na kojem je učestvovalo šest ekipa iz tri trebinjske osnovne škole. gradsko takmicenje iz poznavanja opasnosti od mina

Svaka škola je imala po dvije ekipe koje su na testiranju u školi imale najbolje rezultate. Najbolja je bila ekipa Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Polica. U sastavu Irina Ninić, Teodora Sarić i Nikolina Ćurić uz instruktora Andreja Gugolja, učenice sedmog razreda su pokazale najbolje znanje iz ove oblasti. One će ujedno predstavljati i gradsku organizaciju Crvenog krsta Trebinje na Regionalnom takmičenju koje će se održati 2. decembra u Berkovićima.

Prema riječima predsjednik Crvenog krsta Trebinje, Brana Dursuna, ovaj program se sprovodi od kraja rata, a učesnici su uglavnom učenici osnovnih škola. „Naš program se uglavnom sastoji od upozoravanja na opasnost od mina, odnosno skretanje pažnje javnosti na svu opasnost od njih“, rekao je Dursun za TrebinjeLive i dodao da su takmičari pokazali izuzetno znanje.

Na večerašnjem takmičenju učesnici su imali šest pitanja iz usmenog dijela, zatim slagalicu koja se sastoji od 12 elemenata a prikazuje najopasniju nagaznu minu i pantomimu. gradsko takmicenje iz poznavanja opasnosti od mina

„Tokom ovog čitavog mjeseca smo se pripremali i rezultati su očekivani. Nadamo se da ćemo na Regionalnom takmičenju ostvariti što bolji rezultat i u najboljem mogućem svjetlu predstaviti našu gradsku organizaciju“, istakao je nakon proglašenja pobjednika instruktor Gugolj.

Na prostoru cijele Republike Srpske od 8. do 15. decembra obilježiće se „Nedjelja borbe protiv mina“.