Kraj novembra i približavanje Nove godine je uvijek u primorskim mjestima divna prilika da se razmišlja na način kako da se organizuje doček „najluđe noći“.

Nova godina docek herceg novi

U posljednjim godinama sve je više manifestacija da se novo ljeto dočeka na otvorenom, i Herceg- Novi to radi već deset godina. Samo jedne godine iz objekivnih razloga morao je taj doček biti otkazan. Mjesto dočeka do sada je bio glavni gradski trg, a ove godine trg „Nikole Đurkovića“ će zamijeniti Škver.

Na Škveru, na kojem se od nedavno nalazi spomenik kralju Tvrtku, 31. decembra 2013. i 1. januara 2014. godine, u dvije noći, prisutne će zabavljati sarajevska grupa "Valentino“ i novosadske „Frajle“, odnosno dan kasnije „Crvena jabuka“ i „S.AR.S“

"Pripreme za ovu svečanost počeli smo u oktobru i ima dosta vremena da kvalitetno promovišemo doček Nove godine u Herceg-Novom“, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare potpredsjednik opštine Stevan Katić.

„Ovog puta želimo da napravimo neko osvježenje. Cilj nam je da ovaj događaj izmjestimo iz centra grada i locirali smo ga na najaktraktivnijem dijelu, na šetalištu. To je prva novina, a drugo, po prvi put smo odlučili da zabavni program produžimo za još jedan dan“, kazao je novinarima gradonačelnik Dejan Mandić i dodao i da sama informacije organizovanja prema regionu ide znatno ranije od ranijih godina. „To je dobar povod da se za Novu godinu i božićnje praznike dođe u Herceg-Novi. A cilj nam je bio da i sami izvođači budu poznata muzička imena u regionu. Mislim da će ovo biti do sada najkvalitetniji doček u Herceg Novom“, zaključio je Mandić.

U ponoć je predviđen i vatromet, a planiran je i video bim kako bi što više ljudi duž šetališta na Škveru uživali u zabavi, rekao je Vlado Mračević-savjetnik predsjednika opštine dodajući da će program koštati oko 40.000 evra od kojih je opština izdvojila polovinu, a ostatak su obezbijedili Turistička organizacija i brojni sponzori.

Progam, odnosno paket novogodišnjih aranžmana, biće promovisan u Srbiji, Republici Srpskoj, Makedoniji. „Prva ozbiljnija promocija ovog programa predviđena je već za par dana u Kragujevcu gdje će od 28. do 30. novembra biti održan sajam turizma. Pored zainteresovanih medija idemo sa akcijom kod turoperatora, a planiramo i postavljanje bilborda u većim gradovima poput Beograda, Novog Sada, Užica, Banjaluke, Trebinja, Podgorice, Nikšića sa informacijom da se u Herceg Novom sprema dobar novogodišnji spektakl sa kojega uz dobar provod zainteresovani mogu da ponesu lijepe utiske“, kazao je novinarima direktor Turističke organizacije Herceg Novog Bogdan Kočetanović.

Na novinarsko pitanje šta misle o konkurentima Kočetanović je naglasio da imaju informaciju da se u gradu za doček spremaju u hotelu „Lajthaus“ i vilama „Bokeška noć“ i „Margot“, a za nekoliko dana očekuju i odgovor hotela „San rizort“ da li će i oni organizovati doček.

Što se smještaja tiče, prema riječima gradonačelnika Mandića, nema problema jer hercegnovska opština raspolaže sa velikim brojem privatnih apartmana.

Producent dočeka Nove godine je JUK „Herceg Fest“ i on je, po riječima v.d. direktora Špira Živkovića, spreman za organizaciju ovog dočeka.