U Republici Srpskoj sutra se očekuje naglo zahlađenje, te će ujutro i prije podne na sjeveru i zapadu padati snijeg, a na istoku kiša koja će tokom dana prelaziti u susnježicu i u snijeg.

snijeg republika srpska

"Očekuje se vjetrovito vrijeme uz umjeren do pojačan sjeverni vjetar. Na jugu ostaje suvo uz sunčane periode, ali uz jaku buru koja će povremeno imati olujne udare. Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od nula do četiri stepena Celzijusova na sjeveru i zapadu, koja će do kraja dana i padati", rekla je Srni dežurni sinoptičar u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Milica Đorđević.

Ona je dodala da se na jugu i istoku u prvom dijelu dana očekuje temperatura od pet do osam stepeni, a poslije podne zahlađenje, dok se na planinama očekuje temperatura ispod nule tokom cijelog dana.

Prema njenim riječima, danas se u Srpskoj očekuje oblačno, ponegdje tmurno, prohladno i uglavnom suvo vrijeme.

"Slaba kiša padaće samo ponegdje na sjeverozapadu i jugoistoku, dok se na sjeveroistoku i jugu tokom dana mogu očekivati i sunčani periodi. Na planinama će biti slabog snijega", dodala je Đorđevićeva.

Ona je istakla da se u noći na ponedjeljak kiša širi od sjeverozapada i do jutra u ovim predjelima počinje slab snijeg.

"Najviša dnevna temperatura vazduha od pet do deset stepeni Celzijusovih, na jugu i ponegdje na istoku malo viša od 12 do 14, na planinama na zapadu malo iznad nule", dodala je Đorđevićeva.