Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska država sviđalo se to nekome ili ne, te da je jedina šansa da BiH preživi da se vrati slovu Dejtona.

milorad dodik dao podrsku zahtjevima srba sa kosova

Dodik je na večerašnjem skupu "Upoznaj Srpsku, upoznaj svoje", održanom na Pravnom fakultetu u Beogradu, rekao da je BiH sporazumna zemlja i državna zajednica i da je preživjela samo zato što su je 1995. godine priznale velike sile.

"Danas je ona tragično neuspješna i veoma loše mjesto za ljude", rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je naglasio da Republika Srpska ima sve elemente države, po međunarodnim dokumentima - i stanovništvo i teritoriju i vlast i sposobnost da sporazumno radi sa drugim zemljama i entitetima.

On je dodao da ne vjeruje u to da BiH može uspjeti i da ne želi da se bavi stvarima koje ne mogu uspjeti. "Ne može uspjeti i džaba", istakao je Dodik.

Ovim skupom, koji su organizovali Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu i Studentska asocijacija Pravnog fakulteta, počela je trodnevna manifestacija "Dani Srpske u Srbiji".

Skupu su prisustvovali i ministar pravde Srbije Nikola Selaković, savjetnik predsjednika Srbije Oliver Antić, NJegovo preosveštenstvo vladika bihaćko-pretovački Atanasije, direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović, ambasador BiH u Beogradu Ranko Škrbić, kao i mnoge ličnosti iz kulturnog i naučnog života, te poznati advokati i pravnici Srbije.

Manifestaciji su prisustvovali i Aleksa Buha i Dragan Kalinić, bivši funkcineri Republike Srpske.