Udruženje multiple skleroze regije Istočna Hercegovina izvršilo je nabavku i podjelu vitaminskih lijekova svim oboljelim u Hercegovini – potvrdio je za Radio Nevesinje predsjednik Udruženja Branimir Tamindžija.

lijekovi i pomagala za oboljele od multiple skleroze

Prema njegovim riječima ortopedska pomagala su uručena Odjeljenju neurologije Opšte bolnice Trebinje i teže oboljelim članovima Udruženja.

Sredstva za nabavku lijekova i ortopedske opreme obezbijeđena su iz redovnog granta Opštine Nevesinje i donacije Elektroprivrede Republike Srpske.

- Koristimo svaku priliku da olakšamo svakodnevnicu oboljelim i poboljšamo kvalitet života osoba sa invaliditetom – ističe Tamindžija i dodaje da će ova donacija članovima Udruženja biti značajna u stambenom prostoru, prilikom prevoza i u radnoj sredini.

Tamindžija je izrazio žaljenje što vitamiski lijekovi koje oboljeli od MS-a koriste kao redovnu terapiju nisu na pozitivnoj listi.

- Pritisnuti teškom neizlječivom bolešću i skromnim ličnim primanjima oboljeli se nalaze u nezavidnom položaju – ističe Tamindžija.

Udruženje multiple skleroze ima 83 člana i njihov rad je isključivo volonterski.