Odbornik NDP-a u Skupštini grada Trebinja Slobodan Šaraba izjavio je Srni da je odluka predsjednika gradskog parlamenta Slobodana Prtila da mediji ubuduće mogu da snimaju samo prvih pet minuta skupštinskog zasjedanja, "diktatorska i predstavlja udar na osnovne demokratske pricipe pravovremenog izvještavanja".

ndp slobodan saraba intervju

"Ovo je odluka jednog čovjeka i s toga će NDP na sledećoj sjednici otvoriti raspravu o ovoj temi, jer ovakva diktatorska odluka ne može se donositi bez konsultacije ostalih odbornika u Skupštini“, rekao je Šaraba, koji je predsjednik Gradskog odbora NDP-a.

On je naglasio da skupštinska većina na ovaj način želi da utiče na slobodno novinarstvo i da, posredstvom onih medija koje kontrolišu, plasiraju informacije koje njima odgovaraju, te na taj način onemoguće objektivno informisanje javnosti.

"Ova Prtilova odluka je presedan i katastrofalno ružan atak na slobodno novinarstvo. Skupštinska većina i na ovaj način želi da sakriju određene stvari, ali, bez obzira na sve, ne mogu sakriti velike plate, bahatost i kriminal pojednih gradskih funcionera, kao i neispunjena predizborna obećanja", istakao je Šaraba, dodavši da to neće ostvariti ovakvim odlukama.

Uoči jučerašnje sjednice parlamenta, predsjednik Skupštine grada Trebinja Slobodan Prtilo rekao je da će mediji ubuduće moći da snimaju samo prvih pet minuta skupštinskog zasjedanja, a za svaki navod ili citat koji žele da prenesu "trebaće im sertifikat", ne objasnivši kakav.

Ovu odluku oštro su osudili odbornici iz opozicionih političkih partija, a pojedini odbornici iz skupštinske većine rekli su da nikada nisu imali problem sa medijima.