Ženski košarkaški klub „Primorje“ iz Herceg Novog u svojoj kratkoj istoriji postigao je odlične rezultate i zavidan renome u zemlji i regionu.

zkk primorje herceg novi regionalna liga

Da se dobar glas daleko čuje, a marljiv rad agilnog predsjednika kluba Željke Ratković i njenih saradnika cijeni, pokazuje i poziv ŽKK „Spartak“ iz Moskve juniorskoj ekipi „Primorja“ da učestvuju na njihovom tradicionalnom „Novembarskom turniru“.

Sve u "Primorju" je ova vijest obradovali i prije par dana za Moskvu su otputovale mlade Novljanke, da se u glavnom gradu Rusije uvjere u vrijednosti i rad ekipe „Spartaka“ koja je godinama gigant u ruskoj i evropskoj košarci, ali i da uče od slavnog domaćina. „Svaki poziv prijatelja godi, pogotovo iz bratske Rusije. Mi kao mlad klub i klub koji gradi svoj rejting stupili smo ljetos u kontakt sa čelnim ljudima i stručnim štabom ’Spartaka’, kada su bili na pripremama u Herceg Novom. Kao uprava i ekipa bili smo na usluzi igračicama i upravi tima iz Moskve. Predsjednik kluba David Berlin nije krio oduševljenje. On, koji je i osnivač ovog kluba i doajen sovjetske i ruske ženske košarke, pozvao nas je na turnir koji počinje danas i traje do 18. novembra“, kaže za TrebinjeLive Željka Ratković, predsjednik ŽKK „Primorje“ i dodaje da su svi troškovi sem puta plaćeni, te da su im plaćanje tih troškova pomogli roditelji i ljudi iz lokalne uprave.

U Moskvi ostaju pet i nadaju se da će uspješno predstavljati Herceg Novi i Crnu Goru.

Za Moskvu su otputovale pionirke i kadetkinje u sljedećem sastavu: Jovana Đurišić, Katarina Lučić, Angela Varezić, Martina Milošević, Anastasija Žerajić, Klaudija Baćević, Nataša Radović, Marija Bakoč.

Turnir se organizuje za igračice rođene 1995. godine i mlađe.