Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su identifikovali izvršioca i rasvijetlili krađe novca, od dobrovoljnih priloga građana, iz crkve Svetog Spasa, u mjestu Konjsko, kod Trebinja.

policija

Postoje osnovi sumnje da je lice sa inicijalima N.V., iz Trebinja, u crkvi Svegog Spasa, u pet navrata, izvršio ukupno četiri KD Krađe i jednu KD Teška krađa.

Naime, kriminalističkom obradom osumnjičenog utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni N.V., u periodu od 01. oktobra 2013. godine do 09. novembra 2013. godine, u četiri navrata, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, u crkvi Svetog Spasa, iz kutije za priloge vjernika, otuđio novac.

Protiv osumnjičenog N.V. je, juče 15.11.2013. godine, Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavljen izvještaj o počinjenom KD Krađa.

Kriminalističkom obradom, takođe, je utvrđeno da je, osumnjičeni, prošle godine, u periodu od 30.08.2012. godine do 07.09.2012. godine, u navedenoj crkvi, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, obio drvenu kasu pričvršćenu na zid crkve, i otuđio određeni iznos novca.

U toku je dokumentovanje i ovog krivičnog djela nakon čega će Okružnom tužilaštvu Trebinje protiv N.V. biti dostavljena Dopuna izvještaja o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Teška krađa.

Prema nezvaničnim saznanjima riječ je o Nebojši Vukaloviću.