U policijskoj akciji "Poskok" jutros su uhapšena četiri Trebinjca, dva Mostarca i jedan Sarajlija, koji su osumnjičeni za organizovani kriminal i neovlašteni promet droge, potvrdio je načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Dragan Nosović.

policija

On je rekao novinarima da se, osim nad ovim, kriminalistička obrada vrši i nad još tri lica - dvojici iz Crne Gore i jednim iz Vareša, koji su od ranije u pritvoru, napominjući da će tokom dana svih 10 biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

Nosović je naveo da su uhapšeni bili predmet istrage i procesuiranja u tri ranije pljenidbe droge u martu i junu, kada je na području Trebinja, Bileće i LJubinja ukupno zaplijenjeno 63 kilograma marihuane.

"Tokom jutra izvršen je pretres na sedam lokacija gdje su pronađeni određeni predmeti i dokazi koji će poslužiti u vođenju daljeg krivičnog postupka", kaže Nosović i dodaje da se tokom akcije sarađivalo sa pripadnicima policije Hercegovačko-neretvanskog kantona i Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, a da su se aktivnosti odvijale pod nadzorom Tužilaštva BiH.

On je napomenuo da su se uhapšeni organizovala radi nabavke i prodaje droge iz Crne Gore, koja je dolazila iz Albanije, te je plasirali prema Mostaru, Sarajevu i dalje na zapadno tržište.

Načelnik CJB Trebinje podsjetio je da je ovo jedna od više akcija koja je izvedena u ovoj godini, a u kojima je dokumetovano 56 lica, 14 krivičnih djela i izvršeno sedam pljenidbi.

Srna nezvanično saznaje da su na području Trebinja uhapšeni Davor Vuković, Predrag Ratković, Dragan Kovačević i Momčilo Mijanović.