Termoelektrana /TE/ Gacko ostvarila je dosadašnjim proizvodnim rezultatima realne preduslove da ispuni godišnji plan od 1.700 gigavat-časova električne energije koji je najambiciozniji u tridesetogodišnjem radu ovog energetskog giganta, rekao je Srni rukovodilac preduzeća Maksim Skoko.

TE Gacko

Skoko je napomenuo da je ovo preduzeće u oktobru proizvelo 174,5 gigavat-časova električne energije, što je devet odsto iznad plana, te da je to treća najveća mjesečna proizvodnja od kada radi termoelektrana.

Ističući da su proizvodni rezultati ostvareni zahvaljujući dobroj pogonskoj spremnosti postrojenja i kvalitetno urađenim remontima u ovoj i prošloj godini, on kaže da je i plan desetomjesečne proizvodnje prebačen za tri odsto, odnosno da su proizvedena 1.433 gigavat-časa električne energije.

Prema njegovim riječima, dobru pogonsku spremnost prate i zalihe uglja od 135.000 tona što je dovoljno za petnaestak dana stabilnog rada termolektrane.

U ovom, najvećem proizvođaču električne energije u Republici Srpskoj, kažu da svake godine bilježe sve bolje rezultate i postavljajuju veće ciljeve, podsjećajući da je TE Gacko prošle godine proizvela 1.415 gigavat-časova električne energije, odnosno da je ostvarila 99 odsto godišnjeg plana.