Članovi Izvršnog savjeta Saveza opština istočne Hercegovine borave u dvodnevnoj posjeti Beogradu.

nacelnici opstina istocne hercegovine u beogradu

U sklopu posjete, sinoć je u opštini Novi Beograd održana tribina o istočnoj Hercegovini, njenom ekonomskom položaju i perspektivama. Na tribini su govorili Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja, Milan Radmilović, načelnik opštine Gacko, Vesko Budinčić, načelnik opštine Ljubinje, Momčilo Šiljegović, načelnik opštine Nevesinje, Nenad Abramović, načelnik opštine Berkovići i Radovan Palavestra, načelnik opštine Istočni Mostar.

Tribina je izazvala veliko interesovanje, te joj je prisustvovao značajan broj Hercegovaca iz Srbije, članova zavičajnih udruženja Trebinjaca, Gačana, Bilećana i drugih, kao i onih koji nisu porijeklom Hercegovci ali vole Hercegovinu, poput načelnika opštine Voždovac, Dragana Vukanića. U prepunoj sali opštine Novi Beograd, gradonačelnik i načelnici su diskutovali i odgovarali na pitanja učesnika.

Za danas je zakazan prijem u Narodnoj skupštini Rrepublike Srbije.

Gradonačelnika i načelnike istočne Hercegovine će primiti predsjednik Narodne skupštine Republike Srbije, Nebojša Stefanović. Razgovaraće se o položaju Srba u istočnoj Hercegovini i unapređenju odnosa sa Srbijom.