Predsjednik Gradskog odbora Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Trebinje, Slobodan Šaraba, rekao je za TrebinjeLive da je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević ucijenio Nadu Ilić, vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za opštu upravu Grada Trebinja, ženu poginulog borca i samohranu majku, tražeći od nje da napiše demanti jučerašnje konferencije te stranke, te da napusti NDP kako bi ostala na poslu.

ndp narodni demokratski pokret gradski odbor trebinje

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, govoreći o funkcionerima NDP-a GO Trebinje koji su morali napustiti stranku i koji su napustili NDP iz ličnih razloga, spomenuta su tri imena, Neđo Ćebedžija, Svetlana Vuletić i Mladen Đurić, te Nada Ilić koja je ostala u NDP-u uprkos ucjenama. „Ona je visoko moralna osoba i rađe je prihvatila ostavku“, rečeno je juče na konferenciji. S tim u vezi reagovao je gradonačelnik Slavko Vučurević, tvrdi Slobodan Šaraba. „Jutros sam dobio informaciju da je gospođa Ilić pozvana od strane gradonačelnika koji joj je rekao da ona mora demantovati na ’Radio Trebinju’ jučerašnje rečenice NDP-a te da mora da podnese ostavku na funkciju i članstvo u NDP-u, a sve kako bi ostala na poslu“, rekao je Slobodan Šaraba predsjednik GO NDP Trebinje, koji je i poslanik u Skupštini grada Trebinje.

„Sama činjenica da je to uradio gradonačelnik je jasna ucjena. Gospođa Ilić je, bez obzira na to šta će uraditi, i dalje za nas visoko moralna osoba. Mi je cijenimo i mi smo joj dali potpuno ’odriješe ruke’ i rekli da ona u ovom teškom vremenu mora da vodi računa o svojoj porodici. Ali iskreno vjerujemo da će gospodin gradonačelnik na ovakav način samo još više produbiti jaz i samo još više opteretiti dešavanja u našem gradu jer je ovo jedna klasična ucjena“, kategoričan je Šaraba.

Iz NDP-a poručuju Vučureviću da neće nigdje dovesti Trebinje ovakom politikom i da će na ovaj način još više uzburkati političke strasti u gradu jer ucjenjivati ljude je krajnje nedopustivo. „Gospođa Ilić je žena poginulog borca, majka dvoje djece, žena koja nema drugi izvor egzistencije i žena koja se i u ovom trenutnu nalazi u vrlo teškoj situaciji s obzirom na nemogućnost da obezbijedi egzistenciju i posao na neki drugi način“, ističe Šaraba i zaključuje da je ovako ponašanje gradonačelnika drsko i ne korektno, te da prevazilazi svaku mjeru.

U NDP-u ističu da će se obratiti svim nadležnim institucijama, kao i Boračkoj organizaciji RS, odnosno grada Trebinja, kako bi tražili zaštitu ove kategorije ljudi.

Prema nezvaničnim sazanjima sa cijelom situacijom je već upoznat Pantelija Ćurguz, predsjednik BORS-a.