Boračka organizacija Republike Srpske /BORS/ obilježiće 7. i 8. novembra u Nevesinju krsnu slavu - Mitrovdan i 21 godinu od Mitrovdanske bitke – Dana odbrane Nevesinja u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

boracka organizacija republike srpske krsna slava

Obilježavanje Mitrovdana počinje u petak, 8. novembra, u 9.00 časova služenjem svete arhijerejske liturgije u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg.

U 11.00 časova biće služen pomen poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata na Spomen-obilježju na Gvozdu, dok je za 11.10 časova predviđeno polaganje vijenaca na Spomen-kosturnicu u Nevesinju.

U 11.30 časova biće održana svečana sjednica Skupštine opštine Nevesinje, u 12.00 časova promocija knjige Veselina DŽeletovića "Johanovo srce“, dok je za 13.00 časova predviđen svečani ručak.

U četvrtak, 7. novembra, u sali Skupštine opštine Nevesinje u 18.00 časova biće održana promocija knjige Slavka Nikića "Nulta krvna grupa“, za 19.30 časova najavljeno je obraćanje zvaničnika, a za 20.00 časova svečana akademija.

Organizatori obilježavanja Mitrovdana - krsne slave BORS-a, Dana opštine Nevesinje i 21 godine od Mitrovdanske bitke – Dana odbrane Nevesinja u odbrambeno-otadžbinskom ratu, su BORS, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i opština Nevesinje.