Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Dragan Bogdanić, i direktor trebinjske Opšte bolnice, dr Zdravka Vreća, danas su u Trebinju otvorili rekonstruisano Odjeljenje za liječenje plućnih bolesti i tuberkuloze pri ovoj zdravstvenoj ustanovi.

plucno odjeljenje opste bolnice Trebinje

Sredstva u iznosu od 100.000 maraka, obezbijedio je Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP (70.000 KM) i Opšta bolnica Trebinje (30.000 KM). „Rekonstrukcija se sastojala u zamjeni svih prozora, klimatizaciji, rekonstrukciji toaleta i kupatila, postavljanju antibakterijskih podova, krečenju... Sa zodovoljstvom mogu da kažem da su uslovi u kojima se sada liječe pacijenti izuzetno povoljni“, rekla je direktor Opšte bolnice dr Zdravka Vreća i dodala da je UNDP finansirao prostor koji služi za liječenje tuberkuloze.

odjeljenje za plucne bolesti opsta bolnica trebinje

Ministar Bogdanić je prilikom otvaranja izrazio zahvalnost UNDP-u i dodao da je uvjeren da će se obostrana saradnja nastaviti i u drugim gradovima Srpske. Posjetu Trebinju iskoristio je i za obećanje da će se, čim se stvore kadrovski i tehnički uslovi, biti otvorena i  jedinica za moždani udar, te da je riješen problem nabavke citostatika za pacijente u istočnoj Hercegovini.