Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je u zgradi Gradske uprave upriličio prijem za Jova V. Lojanicu, osnivača Fondacije za ljepšu budućnost "Jovo V. Lojanica", koji je dodijelio četiri stipendije učenicima osnovnih i srednjih škola u Trebinju.

gradska administracija trebinje

Ova Fondacija stipendira djecu iz Srbije, Hrvatske, Rusije, Bjelorusije, a Trebinje je jedini grad u BiH koji će obuhvatiti ova Fondacija. "Samo najtalentovanija djeca znaju da budu vrijedna, da uče, da rade i drugima da pomognu. Od takvih možemo da očekujemo neku svjetliju budućnost u odnosu na prošlost i sve druge koji su na razne načine neadekvatno postupali", rekao je Lojanica za "Radio Trebinje" i dodao da je Fondacija prošle godine stipendirala 103 učenika iz pomenutih zemlja. "Trebinje, zbog toga što je gospodski grad, samim tim i kraljevski grad, tj. grad dostojan obraćanja, komunikacije, podsticaja, jer ovakvim idejama i Trebinje će biti nosilac u Republici Srpskoj, BiH i čitavom svijetu", istakao je on i napomenuo da je to poklon njegove porodice djeci kako bih obavezali da budu dobri đaci, dobri ljudi i da kada budu u snazi i drugom pomognu, te da šire ljubav i najbolja osjećanja što je imanentno i dominantno svim pravoslavnim i svim hrišćanima.

Stipendije su dodjeljene u visini od 50 KM za osnovce i 60 KM za srednjoškolce u ovoj školskoj godini.

Gradonačelnik Vučurević istakao je zadovoljstvo što je upoznao čovjeka sa velikim srcem koji pomaže i djecu Trebinja. "Jedan veliki humani gest i drago mi je da je gospodin Lojanica izabrao Trebinje kao jednu od Opština gdje će dati stipendije. U ime Grada i građana Trebinja rekao sam mu da je ovaj grad od danas dio njegove porodice i da su mu vrata naše Administracije uvijek otvorena", rekao je Vučurević za "Radio Trebinje".

Jovo Lojanica je našem gradu poklonio i deset sadnica koje su, po njegovoj želji, zasađene na tačno određenim lokacijama.