"Danas se organizujemo i krećemo u jednu akciju koja treba da obezbijedi, do 7. oktobra 2014. godine, referendum o smjeni gradonačelnika Trebinja. Mi ćemo učiniti sve da ukažemo na nesposobnost ovih ljudi ovdje, a oni će učiniti dovoljno da budu sami smijenjeni. Na dan opštih izbora SNSD ovdje zakazuje referendum o smjeni gradonačelnika i mislimo da je to najbolje za Trebinje", rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na današnjoj konferenciji za medije koja je organizovana u prostorijama Gradskog odbora u Trebinju.

milorad dodik konferencija za novinare snsd trebinje

"Ono što sam mogao da vidim od helidroma do ovdje, nemojte mi zamjeriti, ali grad je zapušten", rekao je Dodik i dodao da je mišljenja da nije najbolje za grad što je suprotstavljen vlasti na nivou republike, te da će se i sa tom činjenicom u Trebinju nastaviti planirani projekti.

"Naš cilj je da se stabilizujemo i da pobijedimo na izborima koji dolaze. U tome nam mnogo pomaže i gradska vlast u Trebinju. Jedino ih možemo ohrabrivati da tako nastave, ali mi, kao odgovorna politička partija, nemamo vremena da iz cinizma ili bilo čega drugog to posmatramo, jer želimo dobre odluke u svakom mjestu u Republici Srpskoj", dodao je Dodik i napomenuo da republička vlast podržava sve što je za dobrobit grada. "Moja poruka je da nismo zaboravili Trebinje, niti ćemo ikada. Borićemo se da mu vratimo dostojanstvo koje je izgubilo u prethodnih godinu dana", naglasio je predsjednik SNSD-a.

konferencija za novinare gradski odbor snsd trebinje

                       Zdravka Vreća, Marko Mitrović, Milorad Dodik i Dobroslav Ćuk.
Dodik je naglasio da je SNSD spreman da bude dio dobrih rješenja u Trebinju, ali da kao i uvijek dobra rješenja moraju da budu koncipirana od onih koji vrše javnu vlast na lokalnom nivou.

Govoreći o promjenama u Gradskom odboru u Trebinje, Dodik je rekao da o tome ne odlučuje on već isključivo organi Gradskog odbora.

Dodik je prethodno posjetio Eparhiju zahumsko-hercegovačku i primorsku.