Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da nisu tačne optužbe opozicije koje se odnose na rad gradske vlasti i ispunjenje predizbornih obećanja, navodeći da su dogovorene značajne investicije, koje će biti realizovane u narednom periodu.

slavko vucurevic na konferenciji

Na sve češće optužbe opozicionih političkih partija da je od početka njegovog mandata realizovano veoma malo investicija, a da su drastično povećani troškovi za plate, Vučurević tvrdi da to nije tačno i da su u prethodnom periodu potpisani mnogi ugovori, među kojima i ugovor za vodosnabdijevanje vrijedan 3.500.000 KM.

"Završen je i tender za vodosnabdijevanje na Zubcima, a potpisano je nekoliko tendera za realizaciju infrastrukturnih projekata u određenim ulicama", kaže Vučurević, dodavši da je vrijednost tih investicija oko četiri miliona maraka i da će biti završene do kraja godine.

Vučurević tvrdi da nije tačno da je njegova plata 3.900 KM, ali da je približno tolika i da je u skladu sa pravilnikom, što se, kako kaže, može i provjeriti.

Govoreći o povećanju izdavajanja sredstava za plate zaposlenim u gradskoj administraciji, Vučurević kaže da u gradskoj administraciji radi onoliko ljudi koliko je i potrebno, ne precizirajući koji je to broj.

Odgovarajući na optužbe opozicije da su bespotrebno povećani troškovi za putovanja i stručna usavršavanja s obzirom da je zaposlio veći broj stručnih savjetnika, Vučurević je istakao da su ti troškovi opravdani, ukoliko se želi napredak gradu, a ne izolacija.

"Mi putujemo, idemo po svijetu. Trudimo se da radimo i da otvaramo Trebinje, da dođemo do nekoga ko želi nešto da uradi u ovom gradu, a ne da se izolujemo", kaže Vučurević, dodavši da je mnogo stvari na taj način dogovoreno, ali da "poslovni partneri ne žele da se o tome govori dok stvari ne budu konkretizovane".

On smatra da su "stručna usavršavanja stručnjaka" neophodna, jer moraju da se prate novine u svijetu, naglašavajući da neće žaliti da izdvoji novac u te svrhe.

"I znalci moraju da se usavršavaju. Gdje su to u Trebinju mogli da nauče? Da li treba da se zatvorimo, pa da nijednog službenika nigdje ne pošaljemo, da ne upozna nove tokove administracije, kako se radi i aplicira prema fondovima? U tom slučaju smo u propasti", mišljenja je Vučurević.