Gradski odbor SNSD-a Trebinje ocijenio je pogubnom politiku koju proteklih godinu dana provodi aktuelna vlast na čelu sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem, te ga pozvao da prestane sa "stalnim optužbama i tužakanjima, jer na taj način samo šteti interesima građana".

snsd go trebinje

Iz trebinjskog SNSD-a podsjećaju da dio gradske skupštinske većine više nije Narodni demokratski pokret i navode da je za očekivati da to uskoro neće biti ni neki drugi politički subjekti.

"Vjerujemo da među odbornicima koji gradonačelniku još ukazuju povjerenje ima onih koji se uopšte ne slažu sa njegovim bahatim ponašanjem i izraženom nekulturom koju svakodnevno ispoljava, ali ni sa načinom na koji vodi grad", navodi se u saopštenju SNSD-a Trebinje.

U saopštenju se dodaje da o tome govori i odsustvo bilo kakve vizije aktuelnog gradočelnika Trebinja, suludo zaduživanje od 3.5OO.OOO KM, odsustvo investicija i "zatvaranje vrata" na svim mjestima na kojima se pojavi.

"Licemjerno je u svakom govoru negativno pominjati prethodnu vlast i predsjednika Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika, a ništa ne činiti iz domena onoga što mu je posao, a to je da građanima Trebinja bude bolje", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je gradonačelnik, ipak, nešto učinio za sebe i svoje najbliže saradnike, i to povećao plate funkcionerima, a sebi "odredio skromnu platu od 3.900 KM mjesečno".

Iz trebinjskog SNSD-a ocjenjuju da su se mnogi građani, koji su sadašnjoj vladajućoj garnituri dali glas prošle godine, gorko pokajali.

"Trebinje nikada nije bilo u ovako teškom stanju. Nažalost, ubijeđeni smo da ovaj gradonačelnik i ova vlast ne može napraviti nikakav iskorak, niti napredak. Već za godinu dana stvari su postale jasne", smatra trebinjski SNSD.

Gradski odbor SNSD-a Trebinje pozvao je gradonačelnika da se urazumi i da sa svojim saradnicima počne da radi, barem, kako kažu, onoliko kolika su njihova znanja i mogućnosti.