"Moj tata je dobro i noga ga više uopšte ne boli. Kad se vratio iz bolnice, ja sam bio presrećan, skakao sam od sreće. Nisam mogao da vjerujem da će tako brzo da dođe kući", rekao je mali Gojko Đurić (8).

gojko i petar djuric

Njegov otac Petar Đurić, koji je prije dvije nedjelje otišao na ortopediju na Banjici zbog povrijeđene noge, u srijedu se vratio i, kako kaže, noga mu neće biti amputirana.

- Hvala Bogu, sve je u redu. Skinuli su mi fiksator, očistili rane i sad čekam da mi sve to zaraste, pa u decembru idem na operaciju. Mene noga više ne boli, poslije Beograda ja sam nov čovjek. Doktori kažu da će sve biti u redu poslije te operacije. Pomogli ste mi kao nikom... Pogledajte, ja sad mogu da dižem i pomjeram nogu, a ranije nisam mogao nigdje, suze su mi išle od bolova koje sam trpio - kaže Petar za "Kurir".

Mali Gojko se zahvalio i rekao da mu se život potpuno promijenio od kada je objavljen tekst o njemu.

- Svi dolaze i donose mi poklone. Znate, uskoro će ovdje da nam grade veliku kuću, a ja jedva čekam da se moja soba završi. Hoćete da dođete da vidite kad se završe radovi? Ja ću moju sobu da obojim u plavu boju, a jedan zid će biti zelen - kaže Gojko.

On dodaje da mu više ništa ne nedostaje.

- Imam sve, i igračke, i hranu, i slatkiše... Evo, sad je i tati bolje - sa osmehom na licu priča Gojko.

Podsjetimo, Gojkov otac Petar je prije godinu dana u šumi, cijepajući drva, slomio nogu i od tada je vezan za krevet, a njegov sin Gojko, koga je majka napustila, sam je radio sve kućne poslove.

Gojko se juče poslije dužeg vremena susreo sa svojom majkom Cvetom, koja ga je napustila prije četiri godine.

- Išli smo da mu izvadimo pasoš, pa nas je ona čekala, jer je morala da da saglasnost. Prvo što je pitala bilo je otkud vam ta kola, a njih sam ja, inače, dobio od prijatelja na poklon. Poslije se nešto zaplakala, ali ja joj ništa ne vjerujem. Da je neka majka, nikad nas ne bi ostavila - kaže Petar.

Pomoć sa svih strana

Ljudi iz različitih krajeva svijeta su dolazili i donosili poklone i novac porodici Đurić.

- Dolaze ljudi, donese i pare i poklone i hranu i svima smo mnogo zahvalni - kaže Petar.