Pripremajući se za start u novoj sezoni košarkašice „Primorja” iz Herceg Novog su lako i bez mnogo teškoće postigle danas u Igalu pobjedu protiv ekipe „Mladosti” iz Gacka, člana Prve lige Republike Srpske.

kosarkasice mladosti iz gacka i primorja utakmica herceg novi

Novljanke su sa 89:23 pobijedile djevojke iz Gacka. Trener Dragan Prga ukazao je šansu svim igračica. Gošće, mlad i perspektivan sastav bez dovoljno iskustva da se suprotstavi jačem rivalu, izmamile su aplauz malobrojne grupe navijača ali i uprave ŽKK „Primorje“.

„Ovo je prvi korak saradnje našeg kluba i mladog tima iz Gacka. Rezultat je bio u drugom planu i želimo da uspostavimo saradnju i omogućimo da se uz svesrdnu pomoć svih Gacko pretvori u centar ženske košarke u tom dijelu Hercegovine", rekla je za TrebinjeLive predsjednik „Primorja“ Željka Ratković.

Slično razmišljanje ima i Mićan Adžić trener „Mladosti“. „Mi smo ovdje u Herceg Novi stigli da uspostavimo saradnju sa kolegama iz Primorja. Naš klub je formiran prije godinu i po dana i ova utakmica i ovaj boravak u Igalu je u cilju želje da razvijamo ovaj klub te da stvaramo uslove za formiranje novih sportskih prijateljstava“, rekao je Adžić i dodao da Mladost iza sebe ima jednu sezonu, te da  je za uspjeh i rezultat potreban rad, ali i vrijeme. „Imamo i tu teškoću da nemamo ni neku košarkašku tradiciju. U Gacku sport koji je u prvom planu je fudbal i ekipa FK Mladost’. Mi imamo skromni budžet od 7.000 evra i uz pomoć prijatelja nekako opstajemo“, dodao je Adžić.

ŽKK „Mladost“: Nevena Papović, Nevena Govedarica, Vesna Katić, Miljana Damjanac, Željka Milidragović, Branka Vuković, Snežana i Bojana Dostinić, Dijana Kandić, Stanka Košutić, Milica Radojević, Milica Drašković i Nikolina Mučibabić. Trener ekipe Mićan Adžić. Pomoćni trener Dejan Aćimović.

zkk mladost gacko