Odbornici NDP-a u Skupštini grada Trebinja demantovali su da je na pomolu raspad parlamentarne većine kojoj pripadaju, iako se sve češće mimoilaze u mišljenjima sa koalicionim partnerima i upućuju oštre kritike na rad preduzeća čiji je osnivač grad, te ukazuju na brojne prisutne probleme.

skupstina grada trebinja

Na sjednici Skupštine grada odbornik NDP-a Slobodan Šaraba danas je ukazao na katastrofalno stanje u Domu zdravlja i bio za smjenu direktora te zdravstvene ustanove Dragana Sorajića, te najoštrije kritikovao njegov rad.

Na sjednici Skupštine grada odbornici NDP-a su se po više predloženih tačaka dnevnog reda izjašnjavali suprotno skupštinskoj većini, a na protekloj sjednici nisu glasali ni za prijedlog gradonačelnika o kreditnom zaduženju.

Šaraba je istakao da ova politička partija djeluje po savjesti.

"Mi djelujemo po savjesti. Radimo po zakonu i ne obaziremo se na skupštinsku većinu. Smatramo da će i skupštinska većina krenuti našim putem i da ćemo na kraju imati jedan stav koji će ići u pravcu da se stanje u Trebinju u nekim ustanovama promijeni i stavi na zdrave noge, a neka od tih je Dom zdravlja", naveo je Šaraba.

On ističe da u klubu NDP-a nisu razgovarali o mogućem izlasku iz skupštinske većine. "Stanje u Domu zdravlja nije dobro i mi smo ukazali na to jer se bojim da će na kraju građani plaćati najveću cijenu", istakao je Šaraba.

Skupštinsku većinu u Trebinju čine odbornici PDP-a, NDP-a, SDS-a, SP-a, Pokreta za Trebinje i Stranke ujedinjenih penzionera.