Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda usvojen predlog da jedna ulica u Beogradu ponese ime Srđana Aleksića, koji je stradao braneći komšiju Bošnjaka.

ulica srdjanu aleksicu u novom beogradu

Srđana Aleksića, vojnika Vojske Republike Srpske ubili su pripadnici te iste vojske pošto im se suprotstavio kada su na ulici htjeli da ubiju njegovog poznanika, Bošnjaka iz Trebinja. Oni su tada nasrnuli na Aleksića i pretukli ga kundacima. Odluku da jeda ulica na Novom Beogradu dobije njegovo ime podnijela je odbornička grupa DS.

Danas je usvojen i prijedlog da na teritoriji opštine Savski venac jedna ulica ponese ime fudbalera Rajka Mitića, da Stari grad dobije Čavketov pasaž, nazvan po rok muzičaru Goranu Čavajdi Čavketu, a da Vračar dobije plato rediteljke Soje Jovanović.

Nove nazive ulica dobiće i opštine Zvezdara, Čukarica, Voždovac, Zemun i Stari grad.

Na prošloj sednici Skupštine grada, koja je održana 24. septembra, Dragan Đilas je smijenjen sa mjesta gradonačelnika i od tada je u tehničkom mandatu do isteka 30 dana od te smjene.

Sjednici su prisustvovala 102 odbornika, ona je trajala nešto manje od sat vremena, Đilas je došao u skupštinu prije završetka zasjedanja, ali nije ulazio u salu, već je davao izjave novinarima ispred sale.