Carski vinogradi nadomak Trebinja, mikrolokalitet sa kojeg se u vrijeme Austrougarske monarhije vino exlusivno otpremalo na bečki dvor, a danas zahvaljujući Podrumima "Vukoje" ta ista vina su dostupna i običnim ljudima, turistima i ljubiteljima božanske kapljice.

carski vinogradi

Danas smo svjedoci da je 2013. berba je jedna apsolutno uspješna berba iza nas koju su okarakterisali umanjeni prinosi ali je kvaliteta same sirovine izuzetna te možemo očekivati samo vrhunska vina, kako smo i navikli iz proizvodnje Podruma "Vukoje".

Ovu godinu su obilježili veliki uspjesi ali i ogromna ulaganja što je razlog više da se berba dočeka sa zadovoljstvom. Prošireni su kapaciteti i u vinogradarskom i turističkom pogledu. Vinarija Vukoje ove godine zasadila novh 5 hektara i nove dvije sorte. Također je izgradnja Vinske Galerije, jedinstvene na ovim prostorima koja je ujedno i treći objekat Podruma Vukoje u službi turizma i ugostiteljstva, u zavrsnoj fazi pa ce 2014 godinu vinski hodočasnici moći dočekati u novootvorenoj galeriji i u posebnom ambijentu i biti služeni od strane sertifikovanih sommeliera .

I naravno kao kruna dugogodišnjeg rada i ulaganja stižu prestižne nagrade i priznanja. Pored činjenice da vinarija Vukoje posljednu deceniju važi za najbolju vinariju u BiH, od ove godine je zvanično i najbolja u jugoistočnoj Evropi.

Svojim trofejima i zlatnim medaljama dodali su još 6 zlatnih i srebrenih medalja dobijenih od strane najznačajnijeg i oficialno najvećeg vinskog takmičenja, "AWC Vienna" u konkorenciji 12.299 vina iz 39 zemalja.

Na ovaj način se osvajaju i nova tržišta , tako da je početkom ove godine, osim evropskog tržišta, Vinarija Vukoje izvoz proširila i na azijski kontinent a do kraja godinev ina će se isporučivati i u Ameriku.