Na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu, proteklog vikenda, održan je treći po redu međunarodni plivački miting, pod nazivom „Bajramski plivački miting – 2013“.

Plivacice Leotara u Sarajevu

Takmičenje je održano u takozvanom malom bazenu (po 25 metara) u pet starosnih kategorija. Na ovome plivačkom mitingu učestvovalo je 370 plivača iz 23 kluba sa prostora BiH.

Plivački klub „Leotar“ predstavljali su Ana Čučković (1998), Marija Rosandić (2000),  Anastasija Radmilović (2000), Ana Popović (2001) i Helena Lakić (2005).

Plivači Leotara i na ovome takmičenju postigli su odlične rezultate. Ana Čučković (1998) je u seniorskoj kategoriji osvojila dvije zlatne medalje i to u disciplinama 100m prsno i 100m slobodnim stilom. A na osnovu,  osvojenih, Fina bodova, u ove dvije discipline, proglašena je za najbolju seniorku na takmičenju i nagrađena je sa peharom za taj rezultat.

Pored Ane Čučković, medaljama su se na takmičenju u Sarajevu okitili i druge mlade plivačice Leotara, Ana Popović (2000) je osvojila srebrne medalje u disciplinama 50m prsno i 50m slobodno, dok je najmlađa plivačica Leotara na ovome takmičenju Helena Lakić (2005) osvojila srebrnu medalju na 50m slobodno u svojoj kategoriji.

"Očekujem da će ovi dobri rezultati iz Sarajeva dati još veći podstrek našim mladim plivačima, da još bolje treniraju u narednom, zimskom, periodu, koji je za nas i naše plivče u PK Leotar, zbog nedostatak zimskog, pokrivenog bazena u Trebinju, izrazito težak", kaže Veljko Piljević, trener PK Leotara.