Sjećanje na lik i djelo mladog srpskog vojnika koji položi život za otadžbinu, nije izblijedilo i mlade generacije Trebinja sa ponosom izgovaraju ime Aleksandra Masleše. aleksandar maslesa grafit trebinje

Evocirati sjećanje i uspomenu na najmlađeg poginulog borca slavne Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske čast je i poštovanje, a jednu takvu stvar uradile su i Trebinjske delije. Organizovale su akciju i zajedno sa njihovim drugom i Delijom Stefanom iz Beograda oslikale lik Aleksandra Masleše i grb Vojske RS. Za grafit su dobili saglasnost Aleksandrovih roditelja, a isti će krasiti obližnji zid blizu stadiona "Police".

"Grafit je urađen iz poštovanja prema otadžbini, ratu i vojsci Republike Srpske, čije se vrijednosti sve više zanemaruje. Tu je naš Aleksandar, čovjek koji je kao dobrovoljac za 17 godina dao život za Republiku Srpsku", kažu Trebinjske delije za TrebinjeLive.

Naš portal je među jedinim medijima uradio hronološku priču o Aleksandru Masleši. Podsjećamo, nakon drugog razreda srednje škole u Trebinju Aleksandar odlazi na prve linije fronta i zajedno sa veličanstvenom,  a kako neki kažu, i zlatnim slovima ispisanom Bobanskom četom, kreće u borbu za slobodu srpskog naroda i naše otadžbine.

Tokom rata je više puta ranjavan, a 27. septembra 1994. godine od iste granate ginu vojvoda Nedeljko Vidaković, kapetan Dragan Slijepčević i major Ljubiša Popović, a u istom rovu Aleksandar Masleša je teško ranjen, i hitno je prebačen helikopterom za Podgoricu. Iz glavnog grada Crne Gore je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju Beograd, a kod Gospoda Boga se preselio 16. januara 1995. godine.

U Trebinju, od prije nekoliko godina, stadion Malih sportova u Bregovima nosi njegovo ime. Stadion je prije par par mjeseci djelimično adaptiran.