Golovima Tadića i debitanta Jojića, Srbija je u Novom Sadu, uprkos neubjedljivoj igri, pobijedila Japan sa 2:0.

dejan stankovic reprezentacija srbije

Dejan Stanković zabilježio je rekordni 103. nastup za reprezentaciju i tako otišao u fudbalsku penziju. Andrija Živković postao najmlađi debitant u istoriji srpskog fudbala.

Fudbaleri Srbije pobijedili su Japan u prijateljskoj utakmici odigranoj pred oko 8.000 gledalaca u Novom Sadu. Meč u kojem se od nacionalnog tima oprostio Dejan Stanković, "orlovi" su riješili u svoju korist golovima Dušana Tadića i debitanta Miloša Jojića.

Mnogo više od igre, današnja utakmica pamtiće se po posljednjem, 103. nastupu, novog rekordera srpskog fudbala Dejana Stankovića, ali i po još jednom rekordu. Andrija Živković je debitovao za nacionalni tim sa 17 godina i 50 dana i tako oborio rekord koji je 31 godinu bio u vlasništvu Mitra Mrkele.

Uoči meča, Dejan Stanković dobio je brojne nagrade i poklone. Poklone su uručili predsjednik FSS Tomislav Karadžić, novi kapiten Srbije Branislav Ivanović, ali i Savo Milošević, koji je sa Stankovićem do danas držao rekord po broju nastupa za nacionalni tim.

Stanković je simbolično izašao sa terena u 10. minutu uz špalir obje reprezentacije i ovacije na stadionu u Karađorđu. Odmah po izlasku sa terena, izjavio je da mu je ovo i najdraži meč u reprezentativnom dresu.

"Hvala ovim divnim ljudima, hvala što podržavaju Srbiju i hvala im što su došli mene da isprate. Fenomenalan je osjećaj igrati sa ovim divnim momcima. Kroz 15-godišnju karijeru u reprezentaciju bilo je svega, i uspona i padova, i uspjeha i neuspjeha, ali sve je stalo u ovih deset minuta danas", rekao je Stanković.

U 70. minutu publika na stadionu skandirala je protiv a Tomislava Karadžića koji je, nakon što je saopštio da u decembru napušta to mjesto, ipak najavio mogućnost da ostane prvi čovjek srpskog fudbala.