Gradski odbor SNSD-a Trebinje upozorava da je u posljednjih godinu dana u ovom gradu prisutna sve dublja politička i ekonomska kriza, koju je prouzrokovala aktuelna gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem.

sastanak snsd-a u trebinju

U saopštenju za javnost Gradskog odbora SNSD-a navodi se da se Vučurević uporno služi neistinama i neargumentovanim optužbama na račun ove političke partije i njenog predsjednika Milorada Dodika da bi skrenuo pažnju građana sa realnih problema na koje nema odgovore.

"Nerealno data predizborna obećanja sve više uzimaju danak i stvaraju nezadovoljstvo kod građana Trebinja", ističu u SNSD–u i najoštrije osuđuju korišćenje zvaničnog internet sajta gradske administracije za vrijeđanje imena predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

U Gradskom odboru SNSD-a kažu da gradonačelnik Trebinja, umjesto da se bavi rješavanjem problema koja su u nadležnost lokalne vlasti, koristi govor mržnje i primitivizma, te na necivilizovan način kritikuje institucije Republike Srpske, kao i one koji ih predstavljaju.

Trebinjski SNSD pita Vučurevića da li je u kontaktu sa stranim predstavnicima dobio nalog da ugrozi opstanak Republike Srpske, koja se i danas očigledno mora čuvati i braniti.

"Gradonačelniče, zašto u proteklom periodu niste otvorili nijedno radno mjesto, bar u kiosku? Na sastanku sa privrednicima Trebinja obećali ste da će planirana investiciona ulaganja u iznosu od 6.300.000 KM biti podijeljena kroz poslove trebinjskim preduzećima. Koliko je do sada realizovao investicija i koliko su za izvođenje tih poslova dobila trebinjska preduzeća", zapitali su iz SNSD-a Trebinje.

Gradski odbor SNSD-a pita gradonačelnika i koji je doprinos rada gradskog mendžera, osim krađe električne energije, i da li će prema njemu biti preduzeti određene sankcije.

U saopštenju SNSD-a Trebinje navodi se da su ova pitanja postavljena gradonačelniku kako bi ga podsjetila šta je njegov stvarni posao, dužnost i obaveza.