Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje lišili su slobode državljanina BiH čiji su inicijali L. B. /30/ jer ga potražuje Osnovni sud Modriča zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja i teške krađe.

Lisice

Imenovani je juče kontrolisan na izlazu iz BiH na međunarodnom graničnom prelazu "Zupci" nakon čega je predat službenicima Sudske policije Trebinje.

Na prelazu "Zupci" pripadnici Granične policije juče su slobode lišili i državljanina BiH L. K. /46/ jer je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Modriča zbog krivičnog djela falsifikovanja novca. L. K. je predat službenicima Sudske policije Trebinje.

Državljanina BiH H.S. /50/ lišen je slobode na graničnom prelazu Gradiška zbog krivičnog djela "zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika". Graničnom kontrolom je utvrđeno da lice potražuje Opštinski sud Kalesija, a biće predato Sudskoj policiji Odžak.

Pripadnici Jedinice granične policije Brčko juče su u tri odvojena slučaja odbili ulaz u BiH za 11 lica sa područja Kosova, jer nisu posjedovali važeće dokumente za prelazak granice.

Lica su se nalazila u putničkim motornom vozilima, italijanskih registarskih oznaka. Na osnovu Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu uručena su im rješenja o odbijanju ulaza u BiH i vraćeni su u Hrvatsku - saopšteno je iz Granične policije BiH.