Domaćinu sve počasti

U nedjelju, 6. oktobra, u organizaciji KK "As" iz Herceg Novog u Sportskom Centru u Igalu odigran je Treći međunarodni košarkaški turnir „Herceg Novi 2013“ za pionire (igrači rođeni 2002 godine). Najbolji igrač ovog turnira po tradiciji dobija pehar "Đorđe Đoko Kovačević" tragično prije par godina preminulom košarkašu Primorja iz Herceg Novog, Leotara, Lovćena i još nekih klubova u regionu.

Košarka za pionire u Igalu

Na turniru su učestvovali: „Teodo“ iz Tivta, "Leotar" iz Trebinja, i dvije selekcije "AS" pošto je tim "Kotora" koji je bio pozvan dan pred početak turnira otkazao. U polufinalu AS je pobijedio Teodo 63:21 (16:2, 13:10, 24:8, 10:1), dok je Leotar bio bolji od druge ekipe Asa 54:36 (22:9, 14:7, 6:12, 12:8). U utakmici za prvo mjesto AS je pobijedio Leotar 70:27 (26:4, 13:5, 22:8, 9:10).

Prvo mjesto za ekipu "Asa" su osvojili: Pavlićević, Njegovac, Janjić, Vučurević, Bošković, Pavlović, Komlen, Dostinić, Jovović, Vujičić i Pantović. Trener Dejan Bijelić.

Drugo mjesto za Leotar su osvojili: Tupanjanin, Mišeljić, Dejanović, Madžar Ćuzulan, Ćorović, Nikić, Aleksić, Marković, Andrić i Bukvić. Trener je Nebojša Parijez.

Na turniru su igrali i košarkaši Teoda: Trener Zoran Radović je učestvovao sa ekipom Đuričić, Pavlović, Brkan, Perović, V. Bulajić, Hajduković, Fatić, Blagojević, Radović i P. Bulajić.

Za drugi tim „Asa“ su igrali: Đuratović, Murišić, Dabović, Komlen, Đurović, Vujić, Jovanović, Đukanović, Ćurić i Radanović. Trener Dejan Bijelić.

Žiri sastavljenjn od trenera ekipa učesnika za najboljeg igrača turnira je proglasio Stefana Jovovića košarkaša "Asa" i njemu je pripao pehar "Đoko Kovačević" koje mu je uručio Đokov sin košarkaš Primorja Veselin Kovačević.