U okviru večeri posvećenih pjesniku Aleksi Šantiću u Mostaru je održano "Veče laureata", gdje je publika imala priliku da čuje stihove pjesnika Dare Sekulić i Đorđa Sladoja.

Veče laureata u Mostaru

Šeste večeri kulturne manifestacije "Šantićevih večeri poezije" nastupili su profesori Osnovne muzičke škole "Sveti Roman Melod" iz Nevesinja, saopšteno je iz Srpskog prosvjetnog i kulturno društvo "Prosvjeta" iz Mostara.

Za večeras je planirano da u programu 94. "Šantićevih večeri poezije" bude izvedena komedija "Nek` mu je laka crna zemlja", glumaca Narodnog pozorišta iz Beograda, među kojima će biti i poznata glumica LJiljana Blagojević.

Početak komedije zakazan je za 19.00 časova u Vladičansom dvoru u Mostaru.

"Šantićeve večeri poezije" počele su u nedjelju, 29. septembra, u Mostaru. Manifestaciju je otvorio ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija.

Kulturna manifestacija, koja ima višedecenijsku tradiciju očuvanja uspomene na Šantića, završava se sutra, kada će na velikom stepeništu u Starom gradu biti održano veče savremenih mostarskih pjesnika i predstavljanje knjige poezije "Svakodnevni smak svijeta", pjesnika Stevana Tontića.