Na području grada Trebinja broj krivičnih djela u devet mjeseci ove godine za oko 40 odsto je manji nego u istom prošlogodišnjem periodu, a rasvijetljeno je 92,22 odsto krivičnih djela, potvrđeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje.

cjb trebinje saopstenje

Portparol CJB Trebinje Rajna Parežanin rekla je da u proteklih devet mjeseci nije bilo evidentiranih krivičnih djela kao što su ubistva, pokušaji ubistva, razbojništva, razbojničke krađe i slično, te da je zabilježeno i smanjenje broja imovinskih krivičnih djela, i to teških krađa za oko 43 odsto, a krađa za oko 35 odsto.

"Pokazatelj koji najbolje govori o radu policijskih službenika jeste rasvjetljavanje krivičnih djela čiji je izvršilac nepoznat", napomenula je Parežaninova i dodala da je na području Trebinja ta rasvijetljenost 84,09 odsto.

Zahvaljujući efikasnom i dobrom radu trebinjske policije, i broj narušavanja javnog reda i mira smanjen je za oko 18 odsto, a broj saobraćajnih nezgoda za oko tri odsto.

Rezultat svakodnevnih aktivnosti policijskih službenika CJB Trebinje jeste i oduzimanje 107 kilograma marihuane i dokumentovanje izvještaja protiv 14 lica.

U CJB-u ističu da su u toku aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju djela koje se desilo juče u 4.45 časova, kada je aktivirana ručna bomba isred ugostiteljskog objekta u Starom gradu u Trebinju.

Prema statističkim pokazateljima, na području Trebinja je znatno smanjen broj krađa vozila, tako da je u devet mjeseci ove godine prijavljena jedna takva krađa.

U policiji ističu dobru saradnju sa građanima, napominjući da je ona svakim danom sve bolja i bolja, te da je rezultat dobrog stanja bezbjednosti na području grada Trebinja dijelom i plod takve saradnje.

"Policijski službenici Centra će i u narednom periodu svim svojim kapacitetima nastojati da održe dobro stanje bezbjednosti na području grada", poručuju iz CJB Trebinje.