Načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović i potpredsjednik opštinskog parlamenta Dragan Ristić bili su gosti pobratimske francuske komune Bastelikača koja je obilježavala Dan lokalne uprave. Boravak na Francuskoj iskoristili su za više susreta sa privrednicima i turističkim radnicima.

Nevesinje i Bastelikača

- Bastelikača je mala komuna, ali ima razvijene turističke kapacitete i evropski priznate pčelnje proizvode – kaže načelnik Šiljegović naglašavajući da su ovo djelatnosti koje bi mogle biti interesantne za uspostavljanje saradnje sa nevesinjskom opštinom. On je dodao da su proizvođači meda iz Bastelikače iskazali spremnost da na proljeće ugoste desetak članova nevesinjskog Udruženja pčelara i upoznaju ih sa njihovim načinom rada i brendiranja.

Šiljegović je potvrdio da je privrednicima sa Korzike interesantno hercegovačko ljekovito bilje pošto već imaju zavidne rezultate u proizvodnji eteričnih ulja.

Povelju o bratimljenju Nevesinje i Bastelikača potpisali su u avgustu prošle godine čime je ozvaničena saradnja i uspostavljene prijateljske veze između dvije lokalne zajednice.

Potpisanim dokumentom dvije opštine su se saglasile da će promovisati i razmjenjivati univerzalne vrijednosti uz poštovanje tradicije i kulture.