Direktor preduzeća "Elektro-Hercegovina" Miroslav Krstović demantovao je tvrdnje menadžera grada Trebinja Radoslava Ivankovića da je rukovodstvo znalo da on dvije godine nelegalno troši električnu energiju.

miroslav krstovic

"To je čista laž. Mi o tome nismo ništa znali, a nelegalni priključak je otkriven prilikom rutinske kontrole", rekao je Krstović Srni, ističući da u ovom slučaju apsulutno nema politike, kako to Ivanković tvrdi.

Krstović je objasnio da je prilikom redovne kontrole na mreži Bran Do, 26. septembra, uočen nelegalni priključak o čemu je odmah obaviještena Policijska stanica Trebinje čiji su pripadnici izašli na lice mjesta i sačinili zapisnik o neovlašćenoj potrošnji električne energije.

"Utvrđeno je da je na tom lokalitetu nelegalno priključenje na mrežu izvršio Radoslav Ivanković, što je potvrdio i radnik koji se zatekao na lokaciji", kaže direktor "Elektro-Hercegovine".

On dodaje da je kontrolni tim preduzeća sačinio zapisnik o utvrđivanju neovlašćene potrošnje električne energije, te da su u toku dalje procedure nadležne službe "Elektro-Hercegovine" izvršile obračun neovlašćeno utrošene električne energije koji su dostavili Ivankoviću.

"Račun je u cjelosti plaćen čime je preduzeće u potpunosti obeštećeno", navodi Krstović.

Iz Uprave preduzeća "Elektro-Hercegovina" podsjećaju da je Ivanković u prethodnom periodu podnio zahtjev za priključenje na mrežu i uplatio jednokratni iznos koji se odnosi na izgradnju priključka, ali da nije priključen, jer nije kompletirao dokumentaciju, odnosno nije dostavio atest o ispravnosti električne instalacije.

Menadžer grada Trebinja Radoslav Ivanković danas je na konferenciji za novinare najavio tužbu protiv rukovodstva "Elektro-Hercegovine", jer su, kako je rekao, znali da dvije godine postoji ilegalni priključak.