Menadžer grada Trebinja Radoslav Ivanković rekao je da je objavljivanje informacije o njegovom neovlašćenom trošenju električne energije u vikendici u selu Brani do "spektakularna priča i prljava utakmica", te najavio tužbu protiv odgovornih u "Elektro-Hercegovini" i pojedinih medija.

Radoslav Ivković

"Bio sam prilično deprimiran, nakon što je informacija objavljena, ali poslije sam shvatio da je to, blago rečeno, konstrukcija režimske Srne prosuta u eter u Republici Srpskoj", rekao je Ivanković na današnjoj konferenciji za novinare u Trebinju.

Na pitanje novinara Srne šta nije tačno u objavljenoj vijesti, Ivanković je rekao da jedinu zamjerku ima na to što je napisano "naselje Brani do, umjesto selo".

"Prva rečenica u Srninoj vijesti je 'naselje Brani do i porodična kuća', što nije tačno. Znači nisu dobili pravu informaciju iz kuhinje Rajka Vasića. Ekskluzivno kažem, svi će biti tuženi. Tužiću i svakoga pojedinačno iz 'Elektro-Hercegovine', jer je veliki broj njih znao da postoji taj priključak", kaže Ivanković.

Prema njegovim riječima, priča o priključku struje počela je prije dvije godine. "Ja nisam ni krio da sam krao struju. Na livadi sam počeo da pravim vikend kuću i u nedostatku infrastrukture potpuno sam svjesno napravio javno ilegalni priključak za potrebe mješalice, što sam i prijavio 'Elektro-Hercegovini", rekao je Ivanković.

On kaže da je ilegalni priključak, uz prećutnu saglasnost odgovornih u "Elektro-hercegovini", postojao do avgusta ove godine i da je nakon toga 3.000 KM platio regularni priključak.

Nakon prijave policiji, Ivanković kaže da je otišao u "Elektro-Hercegovinu" i pitao zašto su zvali policiju, koliko im je novca dužan i platio 524 KM.

Gradski menadžer tvrdi da je dobio informaciju "ko je osoba SNSD-ovog prefiksa i gdje je donesena odluka da se krene u hajku na njega".

"Ustvari, u prvom planu je medijska hajka na gradonačelnika /Trebinja Slavka Vučurevića/, koji je u više navrata pričao o električnoj energiji kao našem najvećem resursu i sada treba preko jednog od njegovih saradnika napraviti priču da ima lopova u gradskoj administraciji i među ljudima bliskim Vučureviću, tobože oni kradu struju", mišljenja je Ivanković.

On je najavio da će tužiti odgovorne u "Elektro-hercegovini" koji su znali da ilegalni priključak postoji dvije godine, kao i "Glas Srpske" i RTRS za, kako kaže, bljuvotine i neistine koje su napisali.

Ivanković nije naveo šta je to netačno u njihovim informacijama.

"Vinovnici ove priče biće na sudu. Kopanjina kuhinja je zdušno dočekala Srninu vijest", tvrdi Ivanković, zamjerajući novinarima što su se bavili njime kao gradskim menadžerom, a ne običnim građaninom, fizičkim licem.

Na pitanje novinara zašto je onda organizovao konferenciju za novinare u prostorijama gradske administracije, a ne u privatnoj kući, Ivanković je odgovorio zato što je prozvan on kao gradski menadžer, a ne Radoslav Ivanković kao potrošač električne energije.

"Da sam prozvan kao Radoslav Ivanković ja bih to 'odradio' na privatnom posjedu. Ovdje sam prvenstveno da odbranim integritet grada, gradske administracije i gradonačelnika na koga se usmjerila kanonada SNSD-ovih topova sa željom da ga diskredituje", rekao je Ivanković, ocijenivši da je vijest da je on krao struju napad na gradsku administraciju, jer je jedan od Vučurevićevih saradnika.

Prema njegovom mišljenju, informacija o njegovoj krađi struje je politička hajka SNSD-a na kompletnu vladajuću garnituru Trebinja, a prvenstveno gradonačelnika.