Na Kopaoniku je tokom dana padao slab snijeg, ali se, uprkos hladnom vremenu nije zadržao na tlu. I na Staroj planini, na Babinom zubu, danas je pao prvi snijeg koji je uveliko zabijelio krovove.

Snijeg

- Tokom dana padao je, prvi ove jeseni, slab snijeg koji se nije zadržao na zemlji – rekao je dežurni u meteorološkoj stanici na toj planini Bratislav Marić.

Na Kopaoniku je oko 17.30 sati izmerena temperatura od minus jedan stepen Celzijusovih. U tom vremenskom intervalu duvao je vjetar brzine do šest metara u sekundi.

U hotelu Elektroprivrede Srbije na Babinom zubu kažu da je snijeg ove godine pao ranije nego ikada i nadaju se dobroj skijaškoj sezoni.

- Ne pamtim da je nekada ovako rano pao snijeg. Prošle godine smo u toku cijelog oktobra imali temperature od oko dvadeset stepeni, a ove već 2. oktobra pada snijeg. Zabijelio je krovove i travu ali ga na asfaltu još uvijek nema. Nadamo se da je ovo nagovještaj dobre skijaške sezone – rekla je Slavica Đorđević, zaposlena u tom hotelu.

Ski centar Stara planina nalazi se podno Babinog zuba na nadmorskoj visini od preko 1.700 metara nadmorske visine. Trenutno je temperatura na Babinom zubu jedan stepen ispod nule.