Sedmočlanu porodicu Vlajka Nikolića iz Lipnika kod Gacka, nevolja za nevoljom stiže, ali puna kuća djece donosi radost života koja je najvrednija. Nakon što im je nedavno u potpunosti izgorio automobil u subotu ujutro ostali su bez štale. I nju je progutala vatrena stihija.

Požar u Gacku

U požaru koji je izbio 60 minuta poslije ponoći potpuno je izgorjela štala sa 500 bala sjena, a šteta se procjenjuje na oko 10.000 maraka.

Prema riječima Nikolića, iz sna ga je trgla supruga Bahra koja je čula da nešto pucketa, a kad su izašli iz kuće, vidjeli su štalu u plamenu.

- Štala je bila pretvorena u buktinju. Vidjeli smo vatru i dim koji kulja, varnice na sve strane, salonit koji puca. Prizor je bio strašan. Imali smo 500 bala sjena koje smo obezbijedili da prehranimo stoku tokom zime. Potrčao sam spašavati ono malo živog što imamo, dvije krave, tri koze i svinje sam uspio u posljednji čas da izvučem - priča Vlajko. Ističe da su mu i komšije pritekle u pomoć.

- Vatrogasci i policija su došli, bogami činilo mi se, u onom haosu, da je prošlo vremena. Ne znam ništa dok se uviđaj ne završi, na njima je da kažu šta se desilo - dodaje Vlajko

Vlajko Nikolić i Bahra Lugonja su zajedno od 2008. godine i nedavno su dobili četvrto zajedničko dijete. Bahra iz prvog braka ima sina i kćerku, ali samo kćerka Zemina živi sa njom i pohađa četvrti razred osnovne škole u Avtovcu. Žive od dječijeg dodatka i penzije Vlajkove majke Borke koja iznosi 160 maraka.

U trošnoj kući u kojoj su podstanari, nedostaje mnogo toga, osim ljubavi koje ima napretek. Najteže pada što nemaju svoj krov nad glavom. U četrdesetak kvadrata u kojima obitava porodica sve je čisto i na svom mjestu. Bahra se, kaže, trudi da sve održava.

Neophodna pomoć

Nikolići se nadaju da će dobiti pomoć. Načelnik opštine Gacko Milan Radmilović je nedavno pozvao Gačane na solidarnost i najavio sljedeći prioritet, a to je rješavanje stambenog pitanja porodice Nikolić.