Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Dragan Nosović ocijenio je neodgovornim i neutemeljenim tvrdnje predsjednika Gradskog odbora Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Slobodana Šarabe da policija, u političke svrhe, nezakonito prisluškuje građane Trebinja.

Dragan Nosović

Ističući da je Šaraba kao odbornik NDP-a na današnjoj sjednici Gradskog parlamenta izrekao neistine, Nosović je naglasio da najenergičnije odbacuje podmetanja koje je izrekao Šaraba.

"Po Zakonu o krivičnom postupku Republike Srpske, nadzor i tehničko snimanje telekomunikacija je posebna istražna radnja koja se može preduzeti samo na osnovu pisane naredbe nadležnog suda i ne postoji mogućnost primjene ove radnje bez naredbe suda", navodi se u saopštenju načelnika Centra.

Nosović je pozvao Šarabu da u svojim političkim obraćanjima ne uznemirava javnost, posebno, kako je istakao, ne opasnim i neistinitim konstrukcijama.

U saopštenju se podsjeća da je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić nedavno pozvao predstavnike Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske da mogu u bilo koje vrijeme, nenajavljeno, izvršiti kontrolu rada zakonitosti postupanja policije koje se odnosi na nadzor i tehničko snimanje telekomunikacija kao posebnu istražnu radnju.