Poetski čas o Aleksi Šantiću u Bileći

Autor: Lazar Rajković Foto: Lazar Rajković
TREBINJELIVE 29. 09. 2013. - 21:15h

U sklopu manifestacije „Dani kulture, jezika i istorije“ koju priređuje OŠ „Petar II Petrović Njegoš“, u Bileći je danas održan je poetski čas posvećen čuvenom srpskom pjesniku Aleksi Šantiću.

poetski cas o aleksi santicu u bileci (1)Učenici, ali i nastavnici, imali su priliku da čuju nešto o životu pjesnika, njegovom radu i djelu, o tome šta su književni kritičari rekli o Šantiću, i to sve kroz razgovor, recitaciju i pjesmu. U ovome poetskom času učestvovali su učenici Gimnazije „Golub Kureš“, zajedno sa profesoricom srpskog jezika Tanjom Bubreško. Ovaj poetski čas imaće priliku vidjeti i mostarska publika 3. oktobra, kada će mladi gimnazijalci u sklopu 94. „Šantićevih večeri poezije“, koje organizuje SPKD „Prosvjeta“-Mostar i SPKUD „Gusle“, pokazati šta znaju o ovome velikom pjesniku.

Inače, „Dani kulture, jezika i istorije“ nalaze se u okviru razvojnog plana škole, ali je istovremeno i dio projekta „Zajedno smo jači“ za koji škola trenutno konkuriše ka Ministarstvu prosvjete i kulture RS i UNICEF-ovoj organizaciji „Sačuvajmo djecu“. Ukoliko ovaj projekat bude prihvaćen, škola će dobiti 3.000 KM za izgradnju ljetne učionice.

poetski cas o aleksi santicu u bileci
TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja