U sklopu manifestacije "Dani kulture, jezika i istorije" koju priređuje OŠ "Petar II Petrović Njegoš", u Bileći je danas održan je poetski čas posvećen čuvenom srpskom pjesniku Aleksi Šantiću.

poetski cas o aleksi santicu u bileci (1)Učenici, ali i nastavnici, imali su priliku da čuju nešto o životu pjesnika, njegovom radu i djelu, o tome šta su književni kritičari rekli o Šantiću, i to sve kroz razgovor, recitaciju i pjesmu. U ovome poetskom času učestvovali su učenici Gimnazije "Golub Kureš", zajedno sa profesoricom srpskog jezika Tanjom Bubreško. Ovaj poetski čas imaće priliku vidjeti i mostarska publika 3. oktobra, kada će mladi gimnazijalci u sklopu 94. "Šantićevih večeri poezije", koje organizuje SPKD "Prosvjeta"-Mostar i SPKUD "Gusle", pokazati šta znaju o ovome velikom pjesniku.

Inače, "Dani kulture, jezika i istorije" nalaze se u okviru razvojnog plana škole, ali je istovremeno i dio projekta "Zajedno smo jači" za koji škola trenutno konkuriše ka Ministarstvu prosvjete i kulture RS i UNICEF-ovoj organizaciji "Sačuvajmo djecu". Ukoliko ovaj projekat bude prihvaćen, škola će dobiti 3.000 KM za izgradnju ljetne učionice.

poetski cas o aleksi santicu u bileci