Poznati, po mnogima već za života legendarni britanski pjevač i muzičar Bryan Ferry stigao je u Dubrovnik i u renomiranom dubrovačkom restoran "Nautica" u društvu svoja četiri sina proslavio 68 rođendan.

brian i sinovi

Britanski će roker u ponedjeljak navečer s pratećim bendom u kojem sviraju i njegovi sinovi imati gala koncert na kojem će pjevati najpoznatije hitove ali o one manje poznate pjesme.

Koncert je za sve Dubrovčane i turiste potpuno besplatan, a valja reći da predstavlja poklon hotelske grupacije "Adriatic Luxury Hotels" ("Jaranski luksuzni hoteli") koja je u vlasništvu porodice Lukšić. Riječ je o članovima obitelji kojoj je nedavno preminuli Androniko Lukšić odselio u Peru gdje je izgradio poslovno carstvo. Lukšići su podrijetlom s otoka Brača i s početkom 90-ih godina prošlog stoljeća odlučili posao proširiti i na staru domovinu. Kupili su tada "Karlovačku pivaru", turističku agernciju "Atlas" i hotele "Argentina", "Villa Orsula", "Ville Šeherezada" i još neke tvrtke. Naglo širenje uslijedilo je prije tri godine kada su od britansko- hrvatskog biznismena Gorana Štroka kupili tvrtku "Jadranski luksuzni hoteli" (koja okuplja hotele "Excelsior", "Dubrovnik Palace","Belevue" i "Kompas"). Kako hotel "Excelsior" upravo obilježava 100 godina poslovanja, vlasnici su odlućili pokloniti gradu- domaćinu i njegovim stanovnicima te svim gostima koncert za kojeg su izabrali upravo Briana Ferrya koji je poznat još iz vremena kad je pokrenuo svjetski poznati pop- rock band "Roxy Music".  U ponedjeljak navečer će u 21.30 sati održati koncert sa svojim bendom na Stradunu, povodom 100. rođendana hotela Excelsior.

Na Stradunu je već počelo postavljanje velike pozornice s velikom platformom i nosačim a zvučnika snage više tisuća wata. Koncert Briana Ferrya bit će u ponedjeljak u 20.30 sati pa je to poziv za sve ljubitelje dobre muzike i pravih koncerata da dođu i uživaju jer je jedini trošak koje će imati bit zanemarivi trošak benzina.