Iako je najvažnija sporedna stvar u svijetu, kada sudije ne znaju da obavljaju svoj posao, ili to jednostavno neće da rade, čovjeku se zgadi ono što se zove fudbal.

leotar radnik

Ovako je danas bilo na "Policama", gdje su se sastali Leotar i Radnik iz Bijeljine. Katastrofalno suđenje razljutilo je publiku koja je na svu sreću sačuvala dostojanstvo i obraz, za razliku od sudijskog četverca.

Leotar nema baš dobar tim, ali današnje suđenje je nešto što će sigurno privući komentare, ako nikoga, onda bar medija.

Rezultat utakmice je 1:2 za Radnik. Golove su postigli Katenec u 3. minutu, da bi na 1:1 izjednačio Šaraba u 43. minutu. U nastavku nekolike prilike na obje strane, a u 81. minutu Radnik preko Nikića postiže novi gol. I tu se osjetilo ono što su navijači cijelu utakmicu govorili. Igrač je, prema slobodnoj procjeni, bio najmanje 2 metra u ofsajdu, ali se zastavica i pištaljka nisu vidjele ni čule.

Korumpirana država odavno se prenijela i u Premijer ligu BiH, što su u više navrata upozoravali i evropski mediji. Ono što je svugdje u svijetu nenormalno, kod sudija u BiH je normalno.

Nadati se da će Fudbalski savez BiH već jednom reagovati i iz svojih redova ukloniti ljude koji, ponavljamo, ne znaju ili neće da obavljaju svoj posao.