Nakon Prijedloga odluke gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića da se na 10. redovnoj sjednici Skupštine grada Trebinja usvoji kreditno zaduženje Grada od 3.480.000 KM, donosimo Vam informacije šta će se realizovati kreditom.

gradska administracija trebinje

Dugoročni kredit, ako odbornici usvoje odluku o zaduživanju, prvenstveno će služiti za dovršetak radova na izgradnji nove autobuske stanice u bivšoj kasarni „Vojvoda Luka Vukalović“ za šta će biti izdvojeno 700.000 KM, te za pokrivanje budžetskog deficita i deficita Javnih ustanova. Napokon će se riješiti i pitanje puta od Tuli do Ubala, a stanovnici Petrovog polja dobiće trotoar. Planirana je i izgradnja biciklističke staze do Tvrdoša i puta do Branković kule. Dom kulture dobiće novi izgled, kao i zidine Strog grada.

Najzanimljivija stavka je tunel u Hrupjelima čija će izgradnja koštati blizu 59.000 KM.

Ono što najviše brine građane je činjenica da se neće otvoriti nijedno proizvodno radno mjesto. Ipak, kako se bliže izbori, tako će sa ovogodišnje nijedne nove ulice, niknuti na desetine novih.

Za kapitalne investicije biće izdvojeno 1.860.000 KM, dok će za pokriće deficita biti izdvojeno 1.620.000 KM.

Prema informacija do kojih smo došli, otplata glavnice kredita je 120 mjeseci i počinje 1. januara 2014. godine. Kamata je fiksna i iznosi 7 odsto na godišnjem nivou.

Opozicija je oštro kritikovala novo zaduženje, a građani su podijeljenog mišljenja.