U Dubrovniku je danas popodne počeo sastanak WMSC-a (World Motor Sport Council) kao najvišeg tijela FIA-e, odnosno Međunarodne automobilske federacije na kojem sudjeluju i svi šefovi 'oktanskog cirkusa'.

fia dubrovnik

Tako se zna da će na sastancima sudjelovati predsjednik FIA-e, Francuz Jean Todt-vlasnik komercijalnih prava Formule 1 Bernie Ecclestone, potpredsjednici Britanac Graham Stoker i državljanin Ujednjienih Arapskih Emirata Mohammed ben Sulayem, bivši brazilski automobilistički as i dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 Emerson Fitipaldi (na sastanku kao predstavnik vozača), jedan od čelnih ljudi Ferarijevog Formula 1 momčadi Stefano Domenicali, bivša francuska vozačica relija Michele Mouton, ali i Meksikanac Carlos Slim Domit, sin Carlosa Slima koji je po čuveonj ljestvici poslovnog časopisa Forbes najbogatijeg čovjeka na svijetu...

Upravo je za večeras planirana gala večera dobrodošlice na kojoj će mogule svjetske automobilističke federacije u tvrđavi Revelin ugostiti dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, a sami Dubrovčani bi tu ekipu mogli uživo visdjeti i s njima osobno porazgovarati u petak popodne poslije 17.30 sati na Stradunu i ispred Katedrale gdje je planirano održavanje manifestacije za povećanje sigurnosti prometa na cestama „FIA Action for Road Safety“.

Recimo i to da je WMSC najviše tijelo FIA-e koje odlučuje o svim pravilima i regulacijama natjecanja u organizaciji FIA-e: sve od karting do natjecanja u Formuli 1. WMSC kao izvršno tijelo FIA-e ima 26 članova koja bira generalna skupština FIA-e, a svoje sastanke održava tri ili četiri puta godišnje.