Nakon saopštenja Alternativnog kluba Trebinje u kojem se navodi da je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević protiv izgradnje spomenika Srđanu Aleksiću u Trebinju te daje verbalno uz fizičke prijetnje napao članove tog udruženja, reagovao je sam gradonačelnik.

slavko vucurevic u briselu

U izjavi za "Nezavisne novine" Vučurević kaže da on nije protiv sjećanja na stradalog Trebinjca, te da je "pismeni podnesak u stvari bio običan komad papira bez pečata i potpisa, na kome se ne vidi ko stoji iza tih napisa", sumnjajući da "Alternativni klub", osim Stevovića, nema više članova.

"Samo se pitam kada se Blažo zadnji put javio doktoru i preporučujem mu da se što hitnije javi za medicinsku pomoć, jer on meni svakodnevno šalje barem po pedeset poruka koje nemaju veze s razumom", naglasio je Vučurević.

On dodaje da Stevovićeve tvrdnje najbolje demantuje činjenica da on kao gradonačelnik posjećuje grob Srđana Aleksića i da se redovno susreće s njegovim ocem Radom Aleksićem.

S druge strane Blažo Stevović za "Nezavisne" kaže da su sastanak sa gradonačelnikom Trebinja najprije tražili preko telefona, te da su mu zatim odnijeli pismeni podnesak u kome traže da im odobri mjesto za spomen-ploču, na kojoj bi pisalo 'Srđan Aleksić - Čovjek'. On tvrdi da u Trebinju, za razliku od pojedinih gradova bivše Jugoslavije, nema obilježja Srđana Aleksića, što je Vučurević demantovao jer, kako kaže, sportski tereni koje je sagradio košarkaš Dejan Bodiroga nose naziv "Srđan Aleksić", kao i plivački miting.